tirsdag den 3. maj 2011

1. maj tale 2011 Faxe kredsen


Godmorgen alle sammen!

Så er det endnu engang blevet 1.maj,men det er ikke en hvilken
som helst 1. maj i dag.

Det er nemlig sidste gang vi holder 1. maj inden et valg, og det er jeg ganske godt tilfreds med!

En 1. maj som igennem historien har været befolket af mennesker der ville noget, mennesker der har drømt, mennesker der har kæmpet for forandring og forbedring.

Disse mennesker er skyld i, at vi i dag er et af de rigeste og mest demokratiske samfund i verden. Ved at sørge for en god folkeskole og gratis tilbud til alle som videre uddannelse.

Jeg er stolt over at stå her og kunne kikke udover nogle af de mennesker i dag – tak for jeres indsats og kamp!

Men kampen stopper ikke her!

For vi skal kæmpe for - at det er den sidste 1. maj med Lars Løkke som statsminister og Pia Kjærsgaard som landets mest magtfulde kvinde!

***

Lars Løkke, Lars Barfoed og Pia Kjærsgaard har valgt nedbrydningsvejen – hvor de oppefra og nedefter smadrer velfærdens hus. Et hus som de fleste af os som er til stede, har brugt det meste af vores voksne,liv på at bygge op og kæmpe for.

Det er jo helt utroligt hvad denne regering har gennemført af tiltag, hvor målet er at nedbryde fællesskabet i vores samfund – for at varetage interesserne for de alle rigeste.

Først gav VKO ufinansierede skattelettelser – samtidigt med at man undergravede de offentlige indtægter, ved massive nedskæringer i SKAT.

VKO valgte at overbetale deres gode venner – nemlig privathospitalerne, samtidigt med at man udstedte behandlingsgaranti – så vennerne kunne tjene endnu mere – på fællesskabetsbekostning. Og for det ikke er nok – strammer man budgetterne på vores sygehuse så meget, at hundredvis af læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter er blevet fyret!

Hvilket bringer mig videre til det næste kyniske tiltag fra VKO’s side – nemlig nedsættelse af dagpengeperioden fra 4 år til 2 år. Som man kunne læse i Dagbladet d. 19 april – fortalte vores formand for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune Finn Hansen, at 112 mennesker ville miste dagpengeretten den 12. juli 2012. Hvoraf Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skønner, at 2/3 af disse mennesker ikke vil kunne få kontanthjælp, da loven kræver - at man ikke må have nogen større personlige værdier, for at få kontanthjælp. Det betyder med andre ord, at man ikke bare mister sit job i en periode hvor samfundet har mistet 160.000 job, men at man også mister sit hus eller sin bil. Det er jo lige til at køre mennesker - helt ned i møget.

Derefter kan de stille sig op i køen – sammen med de andre kontanthjælpsmodtager – og gud nåde og trøst dig – hvis du ikke kan klare dig efter et halvt år, så ryger du på en af fattigdomsydelserne.

Fælles for alle ledige og kontanthjælpsmodtager er, at VKO betragter disse mennesker som dovne mennesker – og de skal bare have med pisken! Disse dovne mennesker bor tilfældigvis i et område – hvor der er få ledige stillinger – eller hvor deres kompetencer ikke matcher stillingsopslagene – eller hvor de efter langt tids ledighed - er blevet mindre attraktive – eller pga. mangel på uddannelse. Det er jo tydeligt, at det er de svage der betaler prisen - og IKKE de dovne!

For det ikke var kynisk nok skal efterlønnen også fjernes. Så VK kan give flere skattelettelser til de rigeste – ”som godt nok ikke kommer fra samme pengekasse – for de vil være fuldt ud finansieret” som Lars Barfoed sagde - forstod i den? Det gjorde jeg heller ikke! Og så med kassemesteren Claus Hjort der lavede et fejlskud på 43 mia. kr. - må man sige at det er en regering der helt har mistet begrebet - og styringen om økonomien. Pudsigt nok er det gået rigtigt galt efter Claus Hjort forærede sin røde regnemaskine fra DSU, til Ole Sohn for nyligt i Go
aften Danmark. Det er da nemesis!

Alt imens har vi en regering der i den grad, har mistet grebet om sine ministrere - og er slidt så meget ned, at de måtte skifte en ”Rønn” ud med en ”Pind”. Det siger vist alt!

***
VKO vil nedbrydningsvejen for at forgylde de få – vi socialdemokrater vil genopbygningsvejen til gavn for fællesskabet og de mange.

Derfor er det tid til forandring også i Faxe kredsen – jeg vil som jeres kandidat til folketingsvalgetgå til valg på 3 mærkesager:

Udannelse, Vækst og transport:

1.For det skal være muligt fortsat at kunne få en ungdomsuddannelse i vores område, derfor vil jeg arbejde for, at der kommer nye udbud af uddannelsesinstitutioner til vores område. Vi skal sikre at alle unge uanset skole baggrund, får den hjælp der skal til, for at vælge den rette uddannelse. Derfor skal langt flere unge i fremtiden have muligheden for - at tage en ungdomsuddannelse.

2.Jeg vil arbejde for at vi sikre vækst, så vi kan bevare og skabe flere arbejdspladser i kredsen. Ved hjælp af en målrettet erhvervsstøtte ordning skal der trækkes virksomheder til der satser på bl.a. grøn energi. Det gøres ved at sørge for, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed for virksomhederne i vores område. Derfor skal også de store besparelser på efteruddannelserne fjernes, for det er en fornuftig investering i den fremtidige indtjening.


3.Vi mangler stadig at gøre meget for vore infrastrukturer her på Sjælland. Derfor vil jeg arbejde for ordentlige transportforhold for pendlere og erhvervsliv. Vi har stadig alt for mange der sidder i kø på de sjællandske veje, og for mange der må finde sig i nedslidte jernbaner. Derfor skal trafikinvesteringer fordeles efter behov - og IKKE efter hvor der er mulige vælger!

I dag er også en konfirmationsdag hvor en masse unge så småt bevæger sig ind i voksen verden. En verden der gerne skulle give dem langt bedre muligheder – end dem jeg havde I deres alder. På det materielle område er der sket et stort ryk fremad. Men hvad med deres livsbane som uddannelse. Når vi desværre ved at hvert sjette barn der forlader folkeskolen ikke kan læse, skrive og regne på ordentlig vis. Det er ganske enkelt ikke godt nok, i et samfund der går mod mere specialisering i fremtidens job. Vi har ikke råd til at tabe de unge mennesker på gulvet – engang til - som vi gjorde i 80’erne. Så en af de vigtigste indsatser er, at bryde den negative sociale arv. Derfor er det utroligt at vores forældres uddannelsesbaggrund stadig er bestemmende for - vores børns uddannelsesvalg - og noget af det mest uretfærdige. Så det er på tide at alle de kommende unge får lige mulighed for, at vælge og forfølge deres livsbane.

Jeg og socialdemokraterne har en anden vej for Danmark.
Vi vil sikre en ansvarlig økonomisk politik - til gavn for almindelige mennesker. Vi vil frede boligejerne - og almindelige lønmodtagere. Men vi vil hæve skatterne for millionærerne og bankerne – så vi kan få råd til en stærk fælles folkeskole for alle.
Vi vil have et sundhedsvæsen for alle. Det er den vej vi skal!

***
Vi skal have genopbygget velfærdens hus – derfor er det vigtigt - at vi vinder det kommende valg.Jeg og kredsen er sammen med 3F - allerede godt i gang. Men det er langt fra nok - vi skal bruge alle fælles kræfter, for regeringsmagten kommer ikke af sig selv. Derfor håber jeg I alle er klar til at yde en aktiv indsats.

For valget vindes kun hvis vi står sammen - vi har derfor brug for alt den støtte vi kan få – både fra aktive men så sandelig også fra ikke aktive medlemmer. Vi har brug for, at du fortæller din familie, dine kolleger eller bekendte - at deres støtte til os er afgørende for, at vi slipper af med 10 år’s kynisk VKO styre - som har efterladt Danmark på randen af den økonomiske og sociale afgrund.

Jeg håber du vil være med til at får mig valgt i Folketinget og derved få en lokal stemme på Christiansborg. Og samtidigt sørge for - at vi får en Socialdemokratisk ledet regering.

Danskerne fortjener et valg – jo før jo bedre.

Fortsat god kamp dag - og god valgkamp!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.