onsdag den 16. december 2009

Hvorfor så ringe handicap-boliger?


Der er ikke en dag uden, at vi hører om markante svigt på de sociale områder. Denne gang er det manglende handicapboliger der gør, at unge mennesker med handicap må bo på plejehjem. Vi har en boligmasse på handicap området der i den grad trænger til at blive moderniseret, hvor vi har handicappet der bor på 20 kvadratmeter uden bad og toilet!

Hvor mange af os ikke handicappet ville finde sig i så ringe boligforhold?

Vi byder de handicappet nogle tilstande som ikke selv jeg ville finde mig i! Vi kan ikke være det bekendt. Når man også tager i betragtning, at velstanden i samfundet er steget de sidste mange år, hænger dette ikke sammen. I tørre tal er de offentlige investeringer i handicapboliger og vedligeholdelse faldet fra 518 mio. kr. i 2001 til 177 mio. kr. i 2008 hvilket svarer til et fald på 66 %!

Hvorfor dette voldsomme fald på trods af, at antallet af mennesker med handicap er stigende?

Fordi vi har en regering der sammen med Dansk Folkeparti har dikteret et skattestop overfor kommunerne og heller vil give de velhavende nogle store skattelettelser, der gør at kommunerne må spare på anlægsbudgettet frem for på servicen, for at få det til at løbe rundt.

Det her er jo hul i hovedet når vi alle ved, at der er et akut behov for at skabe flere arbejdspladser med den galoperende ledighed især indenfor byggeriet, som vi ser nu. Derfor vil vi socialdemokrater bruge 1. mia. kr. i vækstplanen på boligområdet fra marts 2009 til bl.a. fremrykning af investeringer i handicapboliger, nye lånemuligheder for kommunerne til byggeri af ældre- og handicapboliger.

Jeg synes det er sørgeligt, at jeg må konstatere, at vi fortsat har grupper i vores fællesskab, der bliver holdt udenfor den velfærd som vi alle opfatter som normal. Derfor skal mine skattekroner gå til fælles velfærd herunder nok tidssvarende handicapboliger og IKKE til de velhavendes store skattelettelser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.