søndag den 2. maj 2010

1. maj tale 2010 Faxe kredsenGodmorgen alle sammen – og velkommen til 1.maj

1. maj er en politisk og faglig kampdag – som er vundet gennem kamp!

Det er en dag – hvor vi markerer de sejre – der er vundet – men også en dag – som er tiltænkt kampen - for at skabe et bedre samfund.

Hvordan ser virkeligheden så ud for vores samfund – efter 9 år med borgerligt styre?

En virkelighed som desværre selv overstiger fantasien

***

Derfor skal I have historien om Befolkningen og Lille Lars fra Græsted:

Der var engang en Befolkning som alle holdte meget af - men ingen elskede Befolkningen som Velfærden – som derfor ville gøre alt for Befolkningen. Men en dag var Velfærden blev syg og svag – og Befolkningen var nød til at bringe Velfærden – kunstig åndedræt og rødvin.

Da Befolkningen kom ind i skoven møder de Lille Lars fra Græsted - men befolkningen var slet ikke bange - for de anede jo ikke hvor slem han var. Lille Lars hilser på befolkningen – og vil godt vide hvad det er – de gemmer under forklædet - og hvor de skal hen. Befolkningen fortæller Lille Lars – at de har kunstig åndedræt og rødvin – og skal besøge deres gamle velfærd. Lille Lars vil godt vide - hvor velfærden bor – og befolkningen fortæller ham - sådan cirka i hele Danmark.

”Det er en rigtig lækker lille mundfuld, den Befolkning” – tænkte Lille Lars fra Græsted ved sig selv - Befolkningen vil nok smage bedre - end den gamle slidte Velfærd. Hvis jeg nu bære mig rigtig snedigt ad - med minimalstaten ind ad bagdøren – så får jeg fat i dem alle.

Lille Lars fulgte befolkningen med socialdemokratisk light politik- men befolkningen var ikke sådan umiddelbart at narre – der måtte noget - meget mere til!

”Se engang alle de dejlige skattelettelser” – sagde Lille Lars til befolkningen - og hør hvor smukt Thor Pedersen synger falsk om - at kunne købe hele verden. Befolkningen så sig om – solstrålerne skinnede ned på alle de dejlige skattelettelser – og Befolkningen tænkte – Velfærden ville blive glad for - at få del i en buket skattelettelser. Befolkningen gik nu ind i mellem VKO - og begyndte at plukke – men længere inde - stod nogle skattelettelser - der var meget større og meget bedre - og på den måde - kom befolkningen dybere og dybere ind i VKOs favn - og væk fra Velfærden.

Lille Lars gik imidlertid den lige vej til Velfærden - og banket på. ”Hvem er det?” spurgte Velfærden ”Det er mig, Befolkningen - med cigaretter og fadbamser til dig - svarede Lille Lars fra Græsted. ”Kan du ikke selv gå ind” - sagde velfærden – jeg er så dårlig – at jeg ikke kan stå op. Lille Lars fra Græsted gik ind - lige over til velfærden i sengen – og uden at sige et ord – slugte han den gamle slidte Velfærd. Så tog han Velfærdens klæder på - og lagde sig i sengen. Da befolkningen kom hen til huset - med den flotte skattelettelse buket – var døren åben – og stuen var mørk og i forfald – der var ikke rart at være. Det kunne befolkningen ikke begribe – for befolkningen plejede ellers altid - at holde så meget af - at være hos Velfærden - for der var tryghed og varme hænder.

Befolkningen gik han til sengen – hvor Velfærden lå - og så meget underlig ud

”Sikken lange ventelister du har Velfærd” sagde Befolkningen

”Det er – for at jeg bedre kan indføre Private sygehuse – betalt af dig”

”Og sikke store uligheder du har – Velfærd”

”Det er – for at jeg bedre kan give skattelettelser til bank direktøren”

”Men sikke stor arbejdsløshed du har, Velfærd”

”Så kan jeg bedre – holde din løn nede”

”Men Velfærd – sikke forfærdelig stort underskud – du har”

”Det er for at jeg bedre kan æde dig” Sagde Lille Lars fra Græsted og i samme øjeblik sprang han ud af sengen - og slugte den stakkels lille Befolkning.

Da Socialdemokraterne og SF kom forbi Velfærdens hus – tænkte de – at det var underligt - så træt og nedslidt – velfærden lyder – og gik ind for at se til velfærden. Socialdemokraterne og SF slog Lille Lars fra Græsted oveni hovedet - med Fair Forandring…………..

Hvad der herefter sker - kan vi kun gætte på - men vi ved - at eventyret om Rødhætte og Ulven ender godt.

***

Et faktum er – at ventelisterne på vores sygehuse - er ligeså lange som de var i 2001

Et faktum er – at vi har mistet 200.000 jobs i den private sektor de sidste 2 år

Et faktum er – at Danmark er blevet 5 % fattigere og 50.000 børn lever i fattigdom

Og Et faktum er – at vi har en regering - der er så træt - at den heller vil holde ferie – og når den så ikke kan komme af sted på ferie – pga. vulkan aske - er man da nød til at nedsætte en Vulkankommision – behøver jeg at sige mere!

Det er naivt at tror - at man kan spare sig ud af krisen - ved at skabe større ulighed – det er som at tisse i bukserne……..

Derfor skal vi skabe ny vækst – samtidigt med - at vi hver dag forsvare fællesskabet. Væksten skal skabes på sådan en måde – at det giver nye jobs – og samtidigt modernisere bl.a. vores hospitaler og skoler – kort sagt – gavner og styrker velfærden både i dag - men så sandelig også i fremtiden.

Og som jeg nævnte i eventyret – har Danmark brug for forandring – nemlig Fair Forandring

Et skatteudspil hvor der er fuldstændig tryghed – om borgernes indkomstskat og boligøkonomi – men til gengæld hæves skatterne - for millionærerne og bankerne – så vi kan få råd til at investere i mennesker. For vi skal arbejde os ud af krisen – vi skal derfor investere:

I de ufaglærte voksne - der har mistet deres job – de skal have en mulighed - for uddannelse på højeste Dagpenge.

Vi skal fremrykke offentlige investeringer – for at få gang i vores ledige håndværker – for vi har jo i den grad skoler og institutioner – der trænger til renoveringer. Klasseværelset på min gammel skole i Haslev – ligner stadig sig selv – det eneste der var sket var - at rummet havde fået en klat maling. Selv landkortene var de samme – og godt nok er jeg ikke så gammel – men jeg gik ud af skolen i 1981!!!!!

Vi vil stoppe fyringerne fra vores offentlige sygehuse. Derfor vil vi gøre tobak, slik og fede varer lidt dyrere - og samtidigt stoppe forgyldningen af privathospitalerne - med dine og mine skattekroner. Pengene skal bruges til - at fjerne ventelisterne – og til at få verdens bedste sygehuse

Vi skal skabe en ny vækst – og en ny solidaritet i vores samfund – det er den vej vi skal.

***

Derfor er det IKKE ligegyldigt - hvem der sidder ved rattet Så hvis virkeligheden med Lille Lars fra Græsted - skal ende godt – skal vi sammen med SF vinde det næste valg - ellers er jeg bange for – at historien om Befolkningen og den socialdemokratiske Velfærdsmodel - ender med - at være et eventyr i fremtiden.

Derfor fortjener danskerne et valg – jo før jo bedre.

Et valg mellem mere retfærdighed eller mere grådighed

Et valg mellem at satse på den brede befolkning – eller at satse på den privilegerede elite

Vi socialdemokrater er klar til at tage lederskab – og tage ansvar hver dag

Men vi kan ikke gøre det uden jeres indsats - så jeg håber I er klar til at tage fat. Det er jo ikke uden grund – at man siger – at valget bliver vundet mellem valgene.

Jeg kan love jer – at Jeg er klar til - at yde den indsats der skal til – for at få væltet denne regering og samtidigt sikre - at kredsen får et socialdemokratisk folketingsmedlem

Så hvem vil med mig og Gå fra Dør til Dør kampagne – hvem vil hjælpe med at dele folder ud – det er ligesom med raslebøssen – alle bidrag tæller.

Meld jer på den liste der bliver sendt rundt - så kan I være med i kampen for at stoppe Lille Lars fra Græsted og Pia Kjærsgaard - og starte på en frisk med en ny regering.

1. maj er ikke en snakke dag

1. maj er en kampdag

Fortsat rigtig god 1. maj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.