torsdag den 18. juni 2009

Teflon regering


Så kom det sort på hvidt at den tidligere sundhedsminister som nu er landets statsminister ikke udviste økonomisk omhu da han forhandlede priser med privat hospitalerne. Konklusionen er klar, dine og mine skattekroner er brugt med vilje til overbetaling for ydelser på privat hospitalerne!

Konsekvensen for statsministeren er en ny næse i den række regeringen i forvejen har! Og som sædvanlig fralægger han sig ansvaret, med henvisning til, at man bare fulgte loven. Alt i mens et spinkel flertal i folketinget, ikke synes det skal have nogen konsekvenser - sikken en moral!

Kære statsminister hvordan kan det være, når kommunerne står og mangler penge, så får de ikke i nærheden af det som de har brug for, men når det gælder de private sygehuse så er der ingen smalle steder. Det her handler i høj grad om moral og ideologi, dog er det en lidt pudsig drejning af den borgerlige ideologi som jo ellers plejer at hylde den fri konkurrence på markedsvilkår dvs. uden statsstøtte!
Moralen er her, at det er helt i orden at bruge skattekroner til statsstøtte af det private erhvervsliv alt i mens det ikke er i orden, at bruge penge for at nedbringe den galoperende arbejdsløshed - via øgede offentlige investeringer - eller at lave en ordentlig madordning for børnene!

Vi har en regering hvis ideologiske mål er, at gøre de rige rigere og de fattige fattigere - samtidigt med at man ønsker minimalstaten ved at smide dine og mine skattekroner ud på bl.a. statsstøtte til privat hospitalerne frem for fælles velfærd!

Mine skattekroner skal bruges til gavn for vores fælles velfærd, og ikke til foretagender hvor det er profitmaksimering der er målet som kun er til gavn for en lille elite og ikke almen vel. Vi socialdemokrater vil have velfærdsstaten tilbage - hvor det er hensynet til den enkelte borger der er i centrum og ikke som nu, hvor det er hensynet til skattelettelser og statsstøtte til det private erhvervsliv der er i centrum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.